Tapion, 22, kesä venähti kolmeksi vuodeksi ja jatkuu yhä: ”Mahtava työporukka ja kilpailukykyinen palkka”

 

Tapio Takala oli kolmisen vuotta sitten saanut ylioppilaskirjoitukset päätökseen ja pohti seuraavaa siirtoa. Vuosien koulunpenkillä istumisen jälkeen vähintäänkin kesätyöpaikan hankkiminen tuntui oikealta ratkaisulta ja Takala alkoi etsiä mielekästä työpaikkaa.

Huomasin, että Lidlille haetaan työntekijöitä Janakkalan jakelukeskukseen. Tunsin Lidliä oikeastaan silloin vain ruokakauppana ja ajattelin, että varastotyö voisi olla ihan kiinnostavaa.

Takala laittoi hakemuksen menemään ja pian tuli kutsu ryhmähaastatteluihin.

Homma eteni tosi nopeasti. Pian ryhmähaastattelun jälkeen sain puhelinsoiton, että tervetuloa kirjoittamaan työsopimusta, Takala naurahtaa.

Nykyään Janakkalan jakelukeskuksen ryhmäpäällikkönä työskentelevä 22-vuotias Takala muistelee, että ensimmäiset työpäivät kuluivat tiiviin perehdytyksen parissa.

 

 

Perehdytykseen panostetaan

Perehdytys tehtävään oli toteutettu hyvin. Alussa oli mukana logistiikkakouluttaja, joka opetti keräilyn perusteet ja muutenkin kouluttajalta pystyi aina kysymään, jos jokin asia mietitytti.

Kesätyön jälkeen Takalalle tarjottiin jatkoa Janakkalan jakelukeskuksessa.

Oli tietysti mukavaa, että sain jatkaa. Kesän aikana oli tutustunut jo moniin työkavereihin ja siinä oli syntynyt jo sellainen oma tiivis porukka.

Varastotyö on fyysistä työtä, mutta se ei mitenkään yllättänyt Takalaa.

Aika nopeasti siinä oppii sen oman rytmin, missä on hyvä tehdä töitä.

Kesätyöksi ajatellussa työpaikassa on vierähtänyt nyt jo yli kolme vuotta. Välissä Takala suoritti varusmiespalvelun ja palattuaan sieltä hän on edennyt nopeasti ryhmäpäälliköksi.

 

”Monia uramahdollisuuksia ja mielenkiintoisia haasteita”

Mikä on saanut nuoren miehen viihtymään Lidlillä?

Täällä on kivat kollegat, kilpailukykyinen palkka ja vuorotyö sopii minulle. On myös joustavuutta, eli jos pitää vaihtaa vuoroa, niin se kyllä lähes tulkoon aina onnistuu.

 

 

Hän pitää myös etuna sitä, että isosta talosta löytyy useita urapolkuja. Takala on suunnitellut jatkavansa jossain vaiheessa vielä opintoja.

It-ala ja logistiikka kiinnostaa. Näen Lidlin hyvänä työnantajana, jolla on tarjota työtä monipuolisesti ja opintojen jälkeen voisin kuvitella työskenteleväni Lidlin palveluksessa myös jossain muussa tehtävässä. Seuraavana mielenkiintoinen haaste lidliläisenä odottaakin jo nurkan takana, kun pääsen mukaan avaamaan Lidlin Järvenpään uutta jakelukeskusta.